Сдружение МАК-„Младежки алианс Котел” за пореден път събра младите хора в града изпълнявайки новият си проект „Шоуто трябва да продължи” № BG/13/А1.2/357/R2. Той е финансиран от НЦ”ЕМПИ” по Програма „Младежта в действие” и ще се изпълни в периода 05.08.2013 до 29.12.2013 г.В нашия град съжителстват различни етнически групи-българи, роми, турци, каракачани. Всеки от тях носи белега на своята култура и етноидентичност. Съжителството по между ни е спокойно. Независимо от това често долавяме по-различно отношение към хората от ромския етнос. Ние, младите роми искаме да променим предствата за нас самите, не искаме на нас да се гледа като на хора ”втора категория”, ние не искаме да седим „на резервната скамейка”, а искаме да бъдем част от „отбора” на младите и перспективни хора в града ни. Това провокира и нашата проектна идея. Не бягаме от нашия характерен ориенталски танц , но искаме да покажем, че освен него, ние можем да танцуваме модерен балет, да се въплатим в ролята на театрални герои, да поставим различни скечове и сценки, а нашите начинаещи музиканти да свират освен кючек, джаз и евъргрийн.

Изпълнението на дейностите по проекта стартира с провждането на два обучителни семинара – първият в гр.Котел, а вторият- в гр.Велико Търново. Посетихме старата българска столица, и се докоснахме до великата история на нашия народ. След обученията участниците в проекта ще бъдат разделени в три ателиета по изкуства-танцово, театрално и музикално. Ще провеждаме репетиции в продължение на три месеца с помощта на високо професионални ръководители.

Резултатите от репетиции на трите ателиета по изкуства ще бъдат показани в голям заключителен коледен концерт под надслов ”Шоуто трябва да продължи”. Той ще бъде изнесен пред младите хора в града и общината ни.

Концертът ще бъде филмиран и размножен на електронен носител и ще се разпространи сред младите хора в облсат Сливен чрез училища, читалища, НПО, танцови, самодейни състави и др.