В Деня на влюбените – 14 февруари ученици от сливенски гимназии ще покажат своя прочит на безопасната любов. „Безопасна любов“ е името на поредната мащабна и атрактивна антиспин кампания, която организираме в града под Сините камъни. Тази година кампанията ще бъде съсредоточена в концерт-спектакъл, който ще се състои на 14 февруари 2017 г. от 18:30 часа в залата на Военния клуб.

На сцената в залата ще се представят групиот близо 10 средни училища от Сливен. Те подготвят своя програма в рамките на 15 минути, посветена на здравословната и безопасна любов.

Любопитен момент в този амбициозен проект е, че никой до последния момент няма да е наясно със съдържанието на училищните програми, включително и ние от „Жажда за живот“. Т.е. ще се изненадваме взаимно по време на спектакъла.

Компетентно жури ще класира най-добрите екипи, представили се в програмата. А голямата награда в надпреварата е двудневен тренинг в хотел в Балкана. Освен този приз има още изненади за участниците.

Събитието е част от дейностите по проект „Връстници обучават връстници за превенция на сексуално предавани болести“, финансиран по програма Еразъм+. Доброволците по проекта Елена и Вики също подготвят изненади за всички посетители на концерта.

Преди началото му във фоайето пред залата всеки ще има възможността да направи анонимен безплатен тест за HIV-статуса си в мобилната лаборатория на Кожно-венерическия диспансер – Сливен.

Целта на кампанията тази година, както винаги е да провлечем вниманието на младите хора към безопасен и разумен сексуален живот.

Антиспин кампанията „Безопасна любов“ се осъществява с подкрепата на Община Сливен и Регионално управление на образованието – Сливен.