Премиера на постановката „Имало едно време Графиня“ ще бъде представена на 14 юли (четвъртък) от 19:00 часа на сцената в зала Зора, Сливен. Творбата е дело на доброволците на младежкия клуб към сдружение „Жажда за живот“ – Сливен и е по проект „Приказка за лошия магьосник Нркотик“, финансиран от Национален център „Европейски Младежки програми и инициативи“. Входът е свободен.

В постановката „Имало едно време Графиня“ се показва чисто житейска истина за наркозависимите; техния свят се пренася на театрална сцена. По този начин информацията за проблема става по-близка до хората, представена е в един по-реален и по-човешки вид на широката общественост. Чрез „Приказка за лошия магьосник Наркотик“ сдружение „Жажда за живот“ и партньорите се стремят участниците да развият и практикуват умения за ефективна комуникация със своите връстници; да „преживеят“ състояния и емоции по време на рискови ситуации; да потърсят решение за недопускане или за справяне с рисковите ситуации и не на последно място да експериментират нови модели на поведение в реалния живот.

Сдружение „Жажда за живот“ стартира официално проектa „Приказка за лошия магьосник Наркотик“ в град Сливен и областта в началото на май. Целта му е да насърчи младите хора към здравословен начин на живот, чрез превенция на зависимостите и занимания на открито, физическа активност и спорт.