На официална церемония в зала „Мати“ на НДК, провела се на 16 декември, екипът на сдружение „Жажда за живот“ получи отличие от Министерство на здравеопазването. То е за активната и успешна работа на доброволците към „Жажда за живот“ – Сливен. Грамотата бе връчена лично от д-р Тонка Върлева, директор на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“, финансирана от Глобалния фонд за борба с срещу СПИН, туберкулоза и малария.

По тази програма „Жажда за живот“ работи по Компонент 7 и вече 3 години поддържа общински младежки клуб с над 30 обучени добролеца. Те от своя страна предават на връстниците си получените знания за сексуално предаваните инфекции и начините за предпазването от тях. През този период бяха реализирани и редица антиспин кампании, заедно с партньорите на „Жажда за живот“.

„Това е отличие за нашата работа, но и заслужено признание за доброто и професионално отношение на нашите обучители в организацията“, споделиха доброволци. Те приеха грамотата като Коледен подарък, който допълнително повиши празничното настроение.