На 1-ви декември по традиция отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. Тазгодишната Национална АНТИСПИН кампания ще отправи посланието „ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН“.

На Деня, в събота, доброволци на „Жажда за живот“ – Сливен в 13:00 часа ще изненадат и провокират младите с интересна кутия, която нарекоха „Lovebox“. Те ще са разположени при входа на градската градина.

Чрез тази кутия желаещите ще опитат поставяне на презерватив върху модел. Доброволците няма да виждат какво точно правят, останалите ще ги наблюдават. Една от основните цели е да се носочи вниманието на младите хора към най-сигурното средство за предпазване от ХИВ-инфекцията, но и да ги постави в реална ситуация – да поставят презерватива на тъмно. Подобна проява е правена в по-големите градове на страната, но в Сливен ще се случи за първи път. Навсякъде е минала при огромен интерес и много забавление. Успоредно с това доброволците ще раздават информационни материали и презервативи на своите връстници.

Проявите, посветени на Денят за борба със СПИН в Сливен, се реализират по инициатива на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария в партньорство между „Жажда за живот“ и РЗИ.