За пореден път на 14 февруари ще се проведе АНТИСПИН кампания в Сливен. Тя е под мотото „Животът е безценен“. В тази връзка доброволци на сдружение „Жажда за живот“ и БМЧК организират атрактивни прояви на площада пред бившето кино „Българка“. Там младежите ще раздават информационни материали за безрисково сексуално поведение, сърца-балони и много други изненади. Когато минавате покрай изградения информационен щанд, потърсете голямото сърце. Доброволец на „Жажда за живот“

ще се преобрази в символа на любовта, чрез специално изработен костюм за празника на влюбените. А по-смелите младежи от Сливен ще имат възможност да опитат да поставят презерватив върху модел без да виждат какво правят в така наречената „Любовна кутия“. Вторият етап от кампанията „Животът е безценен“ ще се проведе от 12:00 до 15:00 часа. В съседство на изградения информационен щанд ще бъде разположена и мобилна лаборатория, където специалисти от РЗИ ще правят анонимни и безплатни тестове за ХИВ/СПИН. Кампанията в Сливен се провежда в партньорство между „Жажда за живот“, БМЧК, РЗИ и фондация „Здравето на ромите“ и се финансира от Министерство на здравеопазването по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.

„Животът е безценен“ е част от репликата на героя във видеоклипа на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерство на здравеопазването. В него се казва още: „ПРЕЗЕРВАТИВЪТ СТРУВА СТОТИНКИ, А ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН“.