Доброволци от Младежки информационно-консултантски център – Жажда за живот (МИКЦ) посетиха „Защитено жилище“ – Сливен. Те, заедно с младежи с увреждания без родители, изработиха мартеници и рисуваха на тема „Пролет“ и Баба Марта.

„Идеята се роди спонтанно, провокирана от предстоящия празник и желанието на доброволците в организацията да доставят добро на нуждаещи се“, разказа Рая Попова – експерт в МИКЦ-Жажда за живот. По време на работната среща, продължила повече от два часа, с много настроение и усмивки бяха изработени мартеници, поздравителни картички и рисунки, които ще бъдат подарени на възпитателите в „Защитено жилище“ – Сливен. Социалната институция е партньор на МИКЦ – Жажда за живот, Сливен.

Младежкият координатор на клуба от доброволци към сдружение „Жажда за живот“ Георги Попов разказа, че срещата с младежите в дома е била изключително емоционална. „Ние ги накарахме да се усмихнат, да се смеят, да бъдат щастливи, а накрая искаха да се снимаме с тях за спомен. Въпреки, че са ощетени – нямат родители, имат увреждания, но са много добри хора. За много кратко време станахме приятели. Обещахме им, че отново ще отидем при тях“, допълни в разказа си Георги. Заедно с него червено-бели прежди за мартеници развиваха и връзваха Щефи, Християн и Николай. Някои от доброволците споделиха, че за първи път изработват мартеници, но ще запомнят завинаги този момент, заради емоцията.