На 15 и 16 март в Хасково се проведе Регионалният кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“ по календара на МОМН, с участието на девет Професионални гимназии по строителство от Югоизточен регион. Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ завоюва отборно І-во място и за пореден път доказа, че нейните възпитаници получават много добра професионална и практическа подготовка. В отделните дисциплини учениците от СПГСГ завоюваха три първи места и едно шесто.

В зидарията с газобетонни блокчета Ytong призовото място спечелиха Николай Стамов и Димитър Кисьов, а в мазилки, шпакловки и бояджийски работи, изпълнение на Spirit effect, на най-високото стъпало стълбичката се изкачи Теодора Тодорова. Не остана назад и отборът по сухо строителство. Веселин Желязков и Дончо Иванов си проправиха пътя към националното състезание като грабнаха и те първото място. С така завоюваните призови места отборът на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ ще участва в Третата Панорама на професионалното образование от 18 до 20 април в Пловдив по три от общо четирите специалности. Да пожелаем успех на момичетата и момчетата да се върнат отново от Панорамата на професионалното образование със златните медали.

Димитър и Николай вече близо три години са доброволци в клуба към сдружение „Жажда за живот“, а в момента Николай ръководи сектор „Свободна зона“ в МИКЦ – Жажда за живот. Екипът ни честити постижението на момчетата с пожелание за още по-големи успехи.