Доброволци от Младежкия информационно-консултантски център „Жажда за живот“ – Сливен (МИКЦ-ЖзЖ) организира еко-акция на 13 април, събота. В рамките й ще бъдат почистени райони край река Асеновска в кв. „Комлука“ в Сливен. Акцията е посветена на Деня на водата -22 март. Кампанията бе предвидена за същия ден, но лошото време я отложи.

Всеки, който желае може да се включи в почистването като сборния пункт в събота е в квартал „Комлука“, ул. „Димитър Пехливанов“ до бензиностанция „Петрол“ в 13.00 часа.

„Време е да спрем да рушим и замърсяваме природата. Нека да покажем, че не сме безразлични и да започнем да градим и почистваме!“ – призоваха доброволците – организатори от МИКЦ-ЖзЖ. Те уточниха, че всички материали са осигурени от Младежкия център, а от участниците е необходимо само желанието.

Мястото за почистване не е избрано случайно. То се намира край реката. Между зелените площи има алеи и детска площадка, където всекидневно се събират млади хора.

Дейността на „МИКЦ – ЖзЖ“ – Сливен се финансира от Националния център за европейски младежки програми и инициативи(НЦЕМПИ), Национална програма за младежта на Министерство на образованието, младежта и науката.