Национално представителство на студентските съвети в Република България обявява национален конкурс „Носители на просвета 2013″ за отбелязване на 24 май – празника на славянската писменост. През 2013 г. се навършват 200 години от първото му честване. Право на участие имат всички български студенти в бакалавърска или магистърска степен, обучаващи се в български или чуждестранни висши училища, ученици от 11 и 12 клас и наскоро завършили студенти.

 Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.
Конкурсът ще се проведе в следните категории:

  1. Категория „Снимка“ – авторски снимки, които изразяват интерпретация по темата „Носители на просвета 2013″.
  2. Категория „Кратко есе“ – есе (до 3 страници) по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2013″.
  3. Категория „Те – носителите на просвета 2013″ – номинация (до 2 страници) на личност от българската културна, образователна или научна общност, която номинирате за получател на званието „Носител на просвета 2013″.
  4. Категория „Аз – носител на просвета 2013″ – категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност.
  5. Категория Twitter-съобщение – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България, с интерпретация, избрана от автора.

За въпроси и допълнителна информация: тел. 0882 971 003.
Материалите се изпращат на имейл 24may@npss.bg.
За повече информация ТУК http://npss.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=133&Itemid=219
Краен срок: 19 май 2013 г.

Дирекция „Младеж“