Във века на безхуманното отношение към хората и животните, в Сливен учат ученици, които днес показаха човечно отношение към младежите в „Защитено жилище“. По инициатива на сдружение „Жажда за живот“ и Младежкия информационно-консултанстки център

– Жажда за живот, младите хора използваха свободното си време в съботния ден за да се запознаят с момчетата и момичетата с увреждания в кв.Клуцохор. Задно си припомниха детството и изработиха кукли от хартия, самолети, лодки, цветя. На пук на ширещото се в държавата безхаберие, политическа криза и безчовечност, на пук на войната по пътищата расте едно ново поколение от момчета с големи сърца. За учудване на психолога в организацията Рая Попова групата от доброволци бе изцяло мъжка. Изключение правеше само Пламена Тенева Тодорова. Участниците в обучението по доброволчество не носеха на младежите с интелектуален дефицит бонбони и сладкиши зад които да се скрият – те им донесоха много усмивки, добри думи и искрено приятелство. Татяна Велева запозна доброволците с многобройните дейности на сдужение «Жажда за живот», в които биха могли успешно да се включат.

Рая Попова: Породи се идеята за нова среща, съпроводена със звън на китари. Провокирани бяхме от имитаторските умения на Добромир Мери Едуард, който ни забавляваше с изпълнението на известни български песни.

Благодарим за любезното съдействие на директорката на „Защитено жилище“ – Сливен Маринела Николова. Защитено жилище Сливен е партньор на Младежкия информационно-консултанстки център – Жажда за живот. Дейността на „МИКЦ – ЖзЖ“ – Сливен се финансира от Националния център за европейски младежки програми и инициативи(НЦЕМПИ), Национална програма за младежта на Министерство на образованието, младежта и науката.