Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) започва проучване за връзката на младежта с медиите. То е част от голямо международно изследване, което се провежда в 11 страни от Югоизточна Европа – Македония, Сърбия, Република Хърватска, Босна и Херцеговина, Словения, Албания, Косово, Турция, Черна гора, Гърция и България. Целта на проекта е да събере информация за темите, формите и начините, по които се свързват медиите и младежите и да идентифицира областите, в които има нужда от допълнителна работа. Такова сравнително проучване се прави за пръв път в Европа и има за цел да отвори вратите към по-добро разбиране и комуникация между медиите и младежите.
Информацията ще бъде събрана чрез три анкети, които са насочени към основните заинтересовани групи – младежите (хора на възраст между 16 и 30 години), медиите и младежките организации. Отделно ще бъдат проведени интервюта с медийни организации и експерти, които да коментират своите впечатления за отношенията между младежите и медиите. Резултатите от националното проучване ще бъдат представени на пресконференция в края на годината, а сравнителното проучване ще бъде обявено в Скопие през ноември тази година.

АЕЖ-България кани младежите да се включат в изследването като попълнят анкетата. Можете да намерите линк към нея ТУК;

Журналистите могат да попълнят анкетата ТУК;

Представителите на младежки организации могат да се включат в допитването ТУК;

Проучването се провежда с медийното партньорство на Offnews.bg, Dnevnik.bg, Тeenews.eu, радио Землянка и Metal Katehizis.

За повече информация се свържете се с Екатерина Войнова, email: ekaterina@aej-bulgaria.org, тел. 0896592106