Младежите от Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения в Сливен се срещнаха с доброволци от Младежкия информационно-консултантски център – Жажда за живот (МИКЦ-ЖзЖ). Срещта се проведе в офиса на Младежкия център, инициирана на младите хора. Доброволците на МИКЦ-ЖзЖ вече добре се познават с възпитаниците на Защитеното жилище, след проведени няколко съвместни инициативи.

С много положителни емоции и усмивки премина срещата. Доброволците от МИКЦ-ЖзЖ подготвиха специална изненада за своите приятели от Защитеното жилище. А именно куклена постановка „Златната рибка“. Гостите в младежкия център наблюдаваха с огромен интерес младите актьори. След края на постановката всички заедно коментираха поуката от нея. Младежите от Защитеното жилище проявиха желание да се изявят като актьори с куклите. Те изпълниха ролите с огромен успех, подпомагани от доброволците. Това предизвика много радост и усмивки у всички.

„Прекрасно е усещането, когато видиш тази искра на щастие в очите на хора, които живеят по различен начин от нас самите. Те се радват на най-малкия жест, непринудени и искрени са.“ – споделиха доброволците от МИКЦ-ЖзЖ, и допълниха, че това е поредна среща с младежите от Защитеното жилище – Клуцохор, но няма да е последна.

Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения – Клуцохор е партньот на „Жажда за живот“ по проект МИКЦ-ЖзЖ, финансиран от НЦЕМПИ, Национална програма за младежта на МОМН.