Доброволците от сдружение „Жажда за живот” и Регионална здравна инспекция-Сливен отбелязаха Световния ден за борба срещу СПИН – 1 декември, като етап от Националната АНТИСПИН кампания. Мотото на кампанията е: „Животът е безценен!” и е насочена към популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората живеещи с болестта.

Организира се по инициатива на Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

На 29 ноември екипи медицински специалисти от Регионална здравна инспекция – Сливен извършиха безплатно и анонимно консултиране на граждани в мобилен кабинет, който бе позициониран от 11,30 до 14,30 часа в центъра на града пред бившето кино „Българка”.

Доброволците от сдружение „Жажда за живот” раздадоха на гражданите образователни информационни материали и презервативи.

Целта е да провокираме и да напомним, че постоянната употреба на презервативи е ефективен начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции.