По нетрадиционен начин в Сливен сдружение „Жажда за живот“ ще отбележи Денят на влюбените – 14 февруари. Чрез голямо сърце, влюбените ще имат възможност да разменят пожелания, както и да оставят такива. Това е част от традиционната АНТИСПИН кампания, която всяка година се провежда на този ден. Тя се организира от доброволците на сдружение „Жажда за живот“

, МИКЦ – ЖзЖ, Регионалната здравна инспекция и БМЧК. Размяната на пожелания ще започне в 11:00 часа на площада пред бившето кино „Българка“ в Сливен. Всички влюбени ще получат и балони с формата на сърце, както и презервативи и образователни материали, посветени на безопасния секс. Успоредно с това всеки желаещ ще има възможността да изследва своя ХИВ-статус в мобилна лаборатория и да получи резултата след няколко минути. На специален щанд всеки желаещ ще може да получи необходимата информация за HIV/СПИН и други подобни инфекции.

АНТИСПИН кампанията в Деня на влюбените има за цел да насочи вниманието на младите хора към безопасния секс и използването на предпазни средства за защита от сексуално предаваните инфекции.

Кампанията се организира по Програма „Превенция и контрол на HIV/СПИН“, Компонент 7 на Министерство на здравеопазването, чийто партньор за Сливен е сдружение „Жажда за живот“.