Емблематичното голямо сърце на „Жажда за живот“ провокира близо 200 младежи да разменят послания в Деня на влюбените. Те не пропуснаха да си направят и снимка за спомен с него. Това се случи в рамките на традиционната АНТИСПИН кампания в Сливен. Всеки млад човек имаше възможност да напише послание и да го закачи на сърце и да избере друго.

Успоредно с това доброволци на сдружение „Жажда за живот“ и МИКЦ-ЖзЖ раздадоха над 150 балона с формата на сърце, образователни материали и презервативи. Голямото сърце привлече вниманието на младите и към мобилния кабинет на Регионалната здравна инспекция, където се правеха безплатни и анонимни тестове за ХИВ-статус. Всички тестове бяха отрицателни. На информационния щанд на БМЧК младежи консултираха своите връстници относно сексуално предаваните инфекции.

АНТИСПИН кампанията в Деня на влюбените има за цел да насочи вниманието на младите хора към отговорно сексуално поведение и правене на безопасен секс.

Кампанията се организира по Програма „Превенция и контрол на HIV/СПИН“, Компонент 7 на Министерство на здравеопазването, чийто партньор за Сливен е сдружение „Жажда за живот“.