На 16 и 17 май млади доброволци от цяла Европа ще донесат в Сливен своите послания за толерантност и разбирателство. Градът ще бъде поредната спирка от двуседмичната обиколка из цяла Южна България на сдружение „Възможности без граници“.

Международният екип на организацията ще привлече деца и младежи на централния площад в града с много игри, стотици сърца и още повече забавление. Събитието под „шатрата на толерантността“ ще започне след 11:00 часа. То ще е предхождано от няколко образователни работилници в сливенски училища. Домакин на проявата в Сливен е сдружение „Жажда за живот“.

Основна цел на кампанията е борбата с речта на омразата в българското общество и насърчаването на толерантността и разбирателството между хората. „Караваната на толерантността“ е близо до обикновения човек без значение от неговия пол, етнос или религия. Жертва на омразата може да е всеки един от нас. Навсякъде и по всяко време. Ето защо караваната е повече от кампания. Тя дава възможност не само за получаване на знания, но и за провеждане на дискусия за омразното говорене в интернет във форма, достъпна и разбираема за всички. Кампанията се организира в рамките на движението за език без омраза на Съвета на Европа и програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия.