Лятна антиСПИН кампания стартира сдружение „Жажда за живот“ – Сливен. Тази година тя ще премине по нетрадиционен начин.

През целия сезон доброволци в организацията ще се срещат със свои връстници и ще раздават презервативи и информационни материали в центъра на Сливен и в Градската градина.

Новото през това лято е, че в петък и събота вечер доброволците на сдружение „Жажда за живот“ ще са и в бар „Тангра“ – Сливен. Посетителите на заведението ще получават безплатно презервативи и информационни материали, докато се наслаждават на музиката и обстановката. Лятната антиСПИН кампания ще излезе от рамките на града и ще достигне до Сливенски минерални бани.

Посетителите на комплекс „Омега“ също ще получават безплатно презервативи и информационни материали, осигурени от „Жажда за живот“, докато се разхлаждат около басейна на комплекса.

„Жажда за живот“ остава отворена за още подобни партньорства, следвайки целта си – да достигне до повече млади хора и да насочи вниманието им към разумен и безопасен сексуален живот.

Лятната антиСПИН кампания се организира в рамките на Компонент 7 на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерство на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.