Сдружение „Жажда за живот“ се присъедини към най-мащабната кампания за социално въздействиес акцент върху проявите на дискриминация. Дейностите са в областта на спорта и в частност във футбола. С участието си младите хора засвидетелстват своята подкрепа към борбата със социално изключване и проявите на дискриминация.

Седмицата, организирана от мрежата The Fare „Football People“, се провежда между 8 и 22 октомври 2015 г. в целия Европейски съюз и включва дейности, както в малки местни групи, така и в големи европейски клубове. Мачове от UEFA Champions League и Лига Европа на 20, 21 и 22 октомври са посветени на Седмицата The Fare „Football People“.

В рамките на тази Седмица сдружение „Жажда за живот“ – Сливен организира на 15 октомври дискусия и футболен двубой между отбори от младежи, обединени от посланието „Не на дискриминацията“. Футболният двубой и дискусията се проведоха в сливенския ромски квартал „Надежда“.

Чрез любими спортни занимания, в частност футбол, посланията за борба срещу дискриминацията достигат по атрактивен начин до младите хора. Докато те се забавляват със своите връстници, осъзнават, че всички са равни, дори и в спортна надпревара.“, разказаха от „Жажда за живот“ .

В инициативите за Седмицата на футболните хора – 2015 се включват групи от маргинални общности, професионални и аматьорски клубове, национални футболни съюзи и гражданско общество от 50 страни, които организират над 2000 дейности, посветени на борбата с дискриминацията.

Повече информация за Седмицата на футболните хора вижте на farenet.org или facebook.com/farenetwork и twitter.com/farenet