Министерство на здравеопзаването отличи сдружение „Жажда за живот” – Сливен „за изключителната заангажираност, колаборативност и професионализъм в изпълнение на най-мащабната здравна програма в България – „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Отличието и плакета бяха връчени на официална церемония в София на 30 ноември 2015 г. Сертификатът е подписан от зам.-министъра на здравеопазването Адам Персенски и д-р Тонка Върлева – директор на Програма ПКХС.

Сдружение „Жажда за живот” работи по тази програма вече 5 години. Основен ресурс в качественото й изпълнение беше клубът от младежи доброволци, които преминаха обучения от експерти в организацията по темите за безопасен сексуален живот и сексуално предавани инфекции.

Доброто име на организацията през тези години се изграждаше с организирането на едни от най-мащабните АНТИСПИН кампании в Сливен, подготвени изцяло от доброволците. Стремежът на младежите бе всяка следваща кампания да бъде все по-атрактивна и привлекателна за техните връстници, с което по-лесно достигаха високите резултати. Сред младите в Сливен все още се коментират атрактивните костюми на сърце и презерватив, които бяха емблема на АНТИСПИН кампании през годините, а през 2014 г. младежите препълниха залата на Военния клуб с авторска тематична постановка и концерт, посветени на 1 декември. Няколко месеца по-късно те превърнаха един от мостовете в Сливен в Мост на влюбените, където млади хора имаха възможност да „заключат” любовта си.

От 2010-та година до сега през клуба за доброволци обучения преминаха успешно близо 100 младежа от Сливен и областта. Голяма част от тях преминаха и през национални обучения, организирани по Програма Превенция и контрол на ХИВ/СПИН на Министерство на здравеопазването.

Отличието за „Жажда за живот” – Сливен и клуба от доброволци идва в момент, когато се подготвят поредните големи изненади за младежите в града през предстоящата 2016-та година.