С атрактивна викторина и оригами EVS-доброволците на сдружение «Жажда за живот» – Сливен се включиха в мащабно събитие, посветено на Международния ден на младежта. То се проведе в Градската градина на града под Сините камъни.

Малки и големи провериха знанията си за столиците в света, различните езици и знамена на страните.

Ерджан и Алперан изненадаха десетките желаещи да участват във викторината с много любопитни въпроси.

«Интересното за мен беше да разбера, че най-говореният език в света е Китайския, защото са най-многобройни като население», сподели младеж от Сливен, който спечели един от кръговете в надпреварата. Въпреки че наградите се изчерпаха, желаещите за участие не се отказаха.

Успоредно с това доброволката Бушра забавляваше малки и големи с правенето на оригами. На всяка фигура имаше послание «Кажи ДА на мира!». Децата се впечатлиха от хартиените птички, които при определени движения имитират летене.

EVS-доброволците и техните връстници доказаха, че младежите от която и да е страна могат да се забавляват и да откриват нови знания и умения, въпреки езиковата бариера.

Проявата по повод Международния ден на младежта бе организирана от Младежки дом в партньотсво със „Жажда за живот” и със съдействието на Община Сливен, Евродеск информационна мрежа, Областен информационен център, Европа Директно, БЧК – Сливен и Младежка банка при ОДФ.

Алперан, Ерджан, Бушра и Селда са доброволци в сдружение „Жажда за живот“-Сливен по проект „Европейска младежка мечта“ на Програма Еразъм+. Проектът се реализира в партньорство с InternationalYouthActivitiesCenterAssociation, Turkey.