Доброволците ни по програма Еразъм+ Елена и Вики са впечатлени от младите хора в Сливен, техните знания, умения и разнообразни интереси. С особено желание двете момичета работят по темите за превенция на сексуално предаваните инфекции с младежи от квартал „Надежда”. Искреността, добронамереното и позитивно отношение ги привличат в заниманията там.Ежедневието на момичетата включва и многобройни срещи с ученици от Сливен, като отново основна тема е безопасния и разумен сексуален живот.

Елена и Вики разказват, че Сливен не е от големите градове, но както навсякъде в България, хората са гостоприемни и отворени към нови и необичайни за ежедневието им хора и особености.

Понякога се изненадват от типичните за страната ни прояви на неорганизираност и хаос, но допълват че владеенето на хаоса е едно от най-важните умения у човек.

Момичетата са впечатлени от природата на България, от нейното разнообразие и очарование.

Успоредно с дейностите по проекта си „Връстници обучават връстници за превенция на сексуално предавани болести”, финансиран по програма Еразъм+ те се забавляват основно с младежи, които също са доброволци oт различни страни в Сливен.

Ярък спомен от мисията им в Сливен ще остави подготовката на антиспин кампанията „Безопасна любов” за 14 февруари. Те се включиха активно в организирането на училищата за участието им в концерт-спектакъла, чийто инициатор бяхме ние от „Жажда за живот”.

С много ентусиазъм и настроение Елена и Вики изработиха интересни декорации, свързани с Деня на влюбените. Впечатление направиха изписаните на български език постери и табла, които те изготвиха сами.

А за своите приключения в Сливен и България те разказват в собствен блог, който може да откриете тук: https://evsinsliven.wordpress.com/