Антонио Хосе е на 22 години и е от Санлукар де Барамеда, село в южната част на Испания.

Той е в България по проект „Връстници обучават връстници за превенция на сексуално предавани болести“ на сдружение „Жажда за живот“, финансиран по програма Еразъм+.

През свободното си време Антонио обича да чете книги на открито, да бъде с приятелите и семейството си. Страстен почитател е на Формуа 1, а когато има повече време гледа и филми.

„Първото ми впечатление от България беше като шок. Бях изненадан, защото тук хората са тихи и по-интровертни от испанците, но това ми харесва.“, разказа Антонио.

В хората младежът цени честността и уважението към другите, което превръща хората в добри.

Според Антонио светът може да стане по-добър, ако всички са равнопоставени в своите материални възможности. Само така, според Тони, хората няма да се делят на бедни и богати, добри и лоши.

В себе си доброволецът иска да подобри възможността си да разбира и приема хората по-добре, да проявява повече солидарност. За да постигне това, доброволческата си работа Антонио приема като нов шанс в живота си, за да го постигне и в същото време може да помогне и на други хора да променят към по-добро живота си.