Представяме ви Сара Лама Кантеро. Тя е на 22 години и съвсем скоро е завършила обучението си в Севиля. Споделя, че през този период е била изключително щастлива.
Сара е доброволец в сдружение „Жажда за живот“ по проект „Училище за здраве на младите хора“, финансиран по програма Еразъм+.

През сводобното си време чаровната испанка гледа филми и сериали, обича да готви и да води интересни разговори, докато пие кафе с приятели или със семейството си.
Само след няколко дни престой в България и Сливен, Сара споделя, че впечатленията й не са покрили очакванията, но допълва, че това е най-хубавото й пристигане на ново място – изненада.

Испанката цени у хората качества като учтивост, съпричастност, силата и способността им за предаване на щастието.

На въпроса, как може светът да стане по-добър, Сара отговори: „За съжаление смятам, че това трудно може да се постигне, но това не може да бъде повод да губя надежда.“ Тя не желае да съветва хората, но все пак иска те да бъдат по-съпричастни, внимателни и доброномерени към останалите.

За себе си Сара разказва, че е умерен и учтив човек. Но все пак желае да се адаптира по-лесно в различни и нови ситуации .

Младото момиче споделя със съжаление, че няма голяма яснота за бъдещето си. Просто иска да приближи повече хората до себе си и да се чувства пълноценна в работата си. Също така иска да се реализира в областта на рекламата и връзките с обществеността, за да дава гласност на социални каузи.

Емпатията и чувствителността към несправедливостите са накарали Сара да стане доброволец. Опитът й в работна кампания в център за бежанци миналата година е бил основна причина за нейният избор. Това я е накарало да се чувства доволна, особено с усещането, че е успяла да  помогне на някого.