Доброволци в сдружение „Жажда за живот” – Сливен по Европейска доброволческа служба проведоха вълнуваща среща с ученици. Те са в Сливен в рамките на новия проект на сдружението „Училище за здраве на младите хора“, финансиран по програма Еразъм+. Сара и Марио посетиха „испанския” 8-ми клас в Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов” в Сливен.

Срещата бе опознавателна, а целта беше доброволците да представят държавите, от които идват. По увлекателен начин Сара представи Испания, показа основни забележителности в държавата, както и любопитни факти за характерните храни и обичаи. Децата задаваха интересни въпроси, относно страната, а разговорът се водеше изцяло на испански език. Впечатление направи високата подготовка в езиковите им умения. Но най-бурни реакции предизвика информацията за откритията, тръгнали от Испания. А именно стирката, подводницата и близалките.

От своя страна Марио представи Италия. С харизматичното си поведение той бързо спечели децата. Разговорът се водеше на английски език, в който учениците също показаха високо ниво на подготовка. Най-забавното за децата в презентацията на Марио настъпваше, когато той трябваше да обяснява с действия, защото не намираше подходящата дума на английски език. От презентацията му за Италия децата научиха за отделните райони на Италия, които се характеризират със съответните си особености.
И тъй като и двамата са отскоро в Сливен, учениците сами предложиха при следващата среща да направят презентация за България и в частност за Сливен с характерните ни храни и забележителности.